Västkustkretsen v46

OBS! Detta är information till er som är medlemmar i svenska kryssarklubben.

Hälsningar Ingemar

Hej!

Halva november har gått och det har börjat bli riktigt mörkt på kvällarna och då är det bra med lite kvällsaktiviteter. Vi på Kryssarklubben tycker det är jätteroligt att det är så många som är intresserade av våra aktiviteter. Många av föredragen blir snabbt fulltecknade så tveka inte utan anmäl er i tid!

I detta veckobrev har vi en hel del att informera om och vi hoppas att ni ska hitta något intressant! 

Passa på att utbilda dig nu när båten står på land!Kustskeppare höst + vår


På måndag kl 18,30-21,00 startar vi denna termins sista kustskepparutbildning. Den går 5 gånger denna termin sedan tar vi ledigt under jul/nyår och så blir det 5 gånger i januari/februari. Välkommen med på denna utbildning, det finns några platser kvar.

Förarintyg höst + vår


På torsdag är det dags för vår förarintygsutbildn ing att starta. Även denna går 5 gånger nu och 5 gånger i jan/febr och samma klockslag. Välkommen med din anmälan.

Uppgradera VHF till SRC


V 48 är det dags för våra uppgraderingskurser att starta. Vi har en som går på dagtid och en på kvällstid. Detta är en kurs för dig som har ett gammalt VHF-intyg som du vill uppgradera till SRC så du får använda de moderna VHF-apparaterna. 

Måndag kl 18,00-21,45 startar vi kvällskursen 
Torsdag kl 10,00-12,30 startar vi dagtidskursen
Mer info finns på hemsidan.

Det finns några platser kvar på dessa utbildningar så passa på att anmäla dig! Det är kul att gå på kurs och kunskap är inte tungt att bära!

Ni hittar det kompletta utbildningsprogrammet på vår hemsida www.vastkustkretsen.sedär ni också kan anmäla er. 

Årsmöte Västkustkretsen 24 november


Måndagen den 24 november är det dags för kretsens årsmöte. Vi startar med fika kl 18,00 innan förhandlingarna börjar kl 18,30. Efter själva årsmötet blir det ett spännande föredrag med Kjell Vestberg och Inge Andersson om rikseskadern till Tallinn i somras. Vi kan utlova fina sommarbilder! Missa inte detta. 

Jullunch på Isbolaget Donsö


Tisdagen den 2 december är det dags för Seniorkommitténs årliga jullunch och i år kommer det bli på Donsö. Lunchen startar kl 13,00 och innan det börjar vi med glögg i en sjöbod på väg från färjan som går från Saltholmen kl 11,35. Under jullunchen kommer Harald Treutiger underhålla oss med visor, historier och quiz och kanske får vi även sjunga med!! Missa inte detta! Alla som är daglediga är välkomna med! 

Miljökväll 3 december


Den 3 december kl 18,30-21,00 är det dags för vår Miljökväll där vi kommer prata och lära oss mer om förkoppring av propellrar, spolplattor, bottenfärger mm. Hela programmet hittar ni på hemsidan där ni också kan anmäla er. Vi ho ppas på mycket folk och en givande kväll. 

Välkommen med din anmälan till ovanstående och alla våra arrangemang via hemsidan www.vastkustkretsen.se via mail vastkustkretsen@sxk.se eller via telefon 031-690069.

Erbjudande till Västkustkretsens medlemmar


Vi har fått ett fint erbjudande från Nautiska förlaget: 

Köp dina nautiska böcker till rabatterade priser direkt på www.nautiskaforlaget.se

Använd din rabattkod: västkust
Fram till jul sänker vi priset på alla våra böcker!
Skriv in rabattkoden västkust i kassan så drar vi av 20% på priset!
Välkommen till vår webbutik för att handla hälsar Nautiska förlaget.

Filmen Vildmarkshav i Borås


Nu på onsdag den 19 november kl 19,00 har du möjlighet att se filmen Vildmarkshav på Högskolan i Borås. Detta är en självdokumentär av Rolf Bjelke och Deborah Shapiro från deras segling i södra oceanen. Rolf och Deborah kommer finnas med på kvällen för att besvara frågor mm. Välkommen med er anmälan till mail: XBS@telia.com samt sätt in avgiften som är 150.- per person på BG 420-2552, ange namn och Vildmarkshav. Mer info på hemsidan under Boråssektionen. 

Facebook


Du har väl inte missat att vi också har en sida på Facebook. Gå in och gilla oss där så håller du dig uppdaterad! Du söker på Västkustkretsen!! 

Nu önskar vi alla en riktigt fin helg! 

Vänliga hälsningar


Sv Kryssarklubben Västkustkretsen
Talattagatan 24
426 76 V Frölunda
031-690069
www.vastkustkretsen.se
mail: vastkustkretsen@sxk.se